28 Ocak 2010 Perşembe

Acısız Kaldırım Serçesi Bulunur!



Balkanlar'a uzanan kökleri görsel olarak, Galatasaray Lisesi temelli Frankofonluğu da kültürel olarak Candan Erçetin'i ortalama bir Türk'ten 10 kat daha fazla Avrupai yapar; bu ülkece hepimizin kabul ettiği bir gerçektir.

Pop müzik dünyası yapısı gereği vasatlığa ve pespayeliğe mahkum olduğundan, kendisi kaliteli işleri nedeniyle müziğini dinleyen dinlemeyen herkesten saygı görür, bu da tamam.

Ancak son albüm kapağını görünce Candan Erçetin'in de arada uyarılması gerektiğini anladım.

'Ama Edith'in pozu bu!!!'


Evet, Candan Erçetin son albümünün kapak fotoğrafında maalesef Edith Piaf'tan esinlenmiş.

Edith Piaf'ın acı ve sıkıntılarla dolu hayatı boyunca kilosunu korumak için günde 3 kere tartıya çıkmak ya da aynı renk saç boyasının değişik tonlarını denemek gibi 'light' dertlerle uğraşmaya vakti olmuş muydu acaba?

(Edith'in sevgili listesinde "holding murahhas azası" gibi şaşaalı bir kariyer adamının yer almadığını ya da arkadaş listesine genelde zenginleri eklemek gibi bir önceliği olmadığını da biliyoruz mesela- Candan Erçetin'in aksine...)


İşte muhtemelen bu farklılıklar sebebiyle birinin yüzünde insanın içini acıtan bakış, diğerinin yüzünde fazla 'poz' kalıyor ve bazen Candan Erçetin'in bile tarz seçimi konusunda uyarılması gerektiği ortaya çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder