24 Ocak 2010 Pazar

Kısaca, İmirzalıoğlu'nun En Sevmediği Özelliği: 'Mükemmelliği'

Yıllar önce Özcan Deniz'in Seymen Ağa karakteriyle doldurduğu "Türk kadınının ideal erkeği" kontejanını, Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Behlül karakteri fazla parlak ve 'erişilemez' olduğu için, bugün Ezel karakteriyle Kenan İmirzalıoğlu dolduruyor.

Medyada sürekli halkla ilişkiler gülümsemesiyle gördüğümüz İmirzalıoğlu kariyerinin başından beri filmlerde canlandırdığı karakterlerle maço algısını pekiştirdi. Böylece maço ama aynı zamanda Anadolu beyefendisi, sevecen bir adam olarak popülerleşti.


İmirzalıoğlu
, Ayşe Arman'a verdiği röportajında (beğenin veya beğenmeyin) bir kariyer yükselişi içinde olan hayatında en çok korktuğu üç şeyin; servet, şöhret ve şehvet olduğunu söylemiş ve "Bu üçlü çok tehlikeli. Adamı oyar. Bende maalesef üçü de var. Dikkatli olmaya çalışıyorum, kendimi akıntıya bırakmamaya çalışıyorum. Çünkü kontrol kaçtığı zaman, insan hakikaten gazaba uğrar" diyerek aslında ne denli talihsiz olduğunu belirtmiş.

Kuzum, bunlar, 19. yüzyıl romanlarında, karakterlerin manevi değerlerini düşürerek felaketlerini hazırlayan öğeler değil miydi?

(Nedense bazı şeyler hiç değişmiyor!)

6 yorum:

  1. Halklar ilişkiler gülümsemesi tabirine katılmıyorum.
    Samimi olanla olmayan o kadar güzel
    ayrılabiliyor ki.
    Kenan bey samimi olanlardan bence.
    Kendisi hakkında yıllar önce okuduğum bir yazı da
    bunun en güzel kanıtı http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=3860690&yazarid=105

    Camida gerçek dostluk kurduğu isimlerin de Uğur Yücel,Tuncel Kurtiz,Cem Yılmaz vs gibi onun hakkında herzaman güzel,övgü dolu şeyler söylemesi boşa değil.Bu isimler haybeye adam tutacak kayıracak övecek tipler değiller.

    YanıtlaSil
  2. kimse kusura bakmasın ama
    -oyunculuğu beni hiç ilgilendirmio çünkü bu adam bir nevi rol model olarak görülüo-
    vakti zamanında mavi bikini mayo ile podyumda yürüyüp gülücükler saçan adam bugün varoşlardan fırlama azılı maçoya dönüştüğünde bende saygı falan uyandırmıyor.
    Rolü iyi oynamak başka bir şey o rolü giyinmek başka bir şey.
    Bunun daha erken versiyonu Kadir inanırdı. Erken dönem filmlerinde hülyalı bakışlar fırlatan adam olgunlaşınca milli maçoya dönüştü.

    Bu dönüşümü erdemmiş gibi kabul etmek gerzekçe. Çünkü bu dönüşüm resmen ahlaki bir iki yüzlülük.

    YanıtlaSil
  3. Maço rolü oynadığı için maço olarak algılanıyorsa
    adamın suçu ne.
    Çıktığı programlarda nazik kibar kadınlara son derce saygılı olduğunun görüldüğü,sevgilisinin dizilere filmlerde başka adamların sevgilisi rolünde gayet rahat oynadığı "rolümde olursa öpüşme sahnesinde de oynarım kenan bana karışmaz" beyanatları tvlerde gastelerde çarşaf çarşaf çıktığı,Kenan tv de canlı yayında sevgiliniz en yakın arkadaşınızla beraber olursa ne yaparsınız? sorusuna aldatırsa satmış olur ama eğer aşık olmuşsa kazık yemiş olarak görmem kendimi aşk bu belli olmaz mealindeki konuşmalarına vs. rağmen hala bu adamı maço olarak algılayanlar varsa bu onların beyinsizliğidir.

    Adam dizilerindeki maço rolü gerçek yaşamında da oynamayıp bu derece samimi açık davrandığı,adeta maço olmadığını göstermek istercesine ısrarla yukardaki sözleri söylediği sevgilisi rahatça bu açıklamaları yapabildiği halde onu maço imajına bürünmekle suçlamak büyük haksızık olur.

    YanıtlaSil
  4. oyunculuk mu? hangi oyunculuk? bi dönem özcan denizin ya da bilmem kimin oynadığı bi karakter başka bi isim başka bi cisim altında tekrardan karşımıza çıkıyor. siz buna oyunculuk mu diyorsunuz? gülerim buna....

    yorumlarda bişi dikkatimi çekti: “....uğur yücel,tuncel kurtiz,cem yılmaz....” gibi isimler referans gösterilirken yorumu yapan adsız’ın bu isimlere referans olması ‘nerden tanışıyorlar?’ acaba diye soru cümlesi kurdurtup kudurtabiliyor....

    kaldı ki maçoluk kavramı; hayatının öncesinde haksızlıklara uğramış, gelen vurmuş-giden vurmuş, yıkılmayıp ayakta kalmış, kalktığı gibi de yaşadıklarının hesabını sormaya başlamış bir bünyede şekillenince herkesçe benimsenip, meşrulaştırılıp sonra da övünülecek bir kavram olmamalı...

    maço, kenan imirzalıoğlu, maço kenan imirzalıoğlu....? hadi canım sizde !

    YanıtlaSil
  5. Kenan İmirzalıoğlu'nu ne takip ederim, ne de yakışıklı bulurum.

    Ancak adam "oynuyor" aga! Kendini geliştirmiş, ustalarla çalışmış, diğer manken arkadaşları gibi yapmamış. Kenen İmirzalıoğlu, aklıma Engin Akyürek'i getiriyor hemen. Engin de Türkiye'nin Yıldızları gibi, ortalıkta bunca "işsiz" tiyatrocu varken, "star" arayan gereksiz bir yarışmadan çıkmıştı. Kendisine karşı acaip önyargılıydım. Ha ne oldu? Adam ani gelen şöhretle el ense kebap yapmadı. Şu anda herbi harbi iyi oyuncudur Engin. Kenan da o misal. Oyunculuğunu çok da izlemedim, ama ekranda sırıtmıyor. Maço roller alması da tamamen tipinden kaynaklanıyor, yoksa yolda yürürken kas kas kasılıp "aga ben maçoyum, kodum mu oturturum" deyü gezmiyor herhalde...

    Biraz mantıklı olalım lütfen. Hdi olmayalım "bana itici geliyor yahu, donla gezerdi" falan da diyelim, ancak adamın oyunculuğuna laf etmeyelim. Çabalıyor işte adam daha ne???

    YanıtlaSil
  6. kenan abime selamlarimi gonderiyorum ben azerbaycanda yawiyorum ve abimizin en buyuk faniyim kivanc tatlitugla kenan imirzalioglunu qarwilawdiriyorlar hangisi daha yakiwikli diye kenan abim 1974 ci ilde kivanc tatlitug ise 1983 arda 9 yaw var kenan abimiz kivancin yawinda olarken kivanc cocuk idi yani kivancin yawinda olarken daha yakiwikli ve karizmatik idi simdide oyle oyunculugunada soz olamaz iyi bir oyuncudur

    YanıtlaSil