26 Şubat 2010 Cuma

Batı'nın Müziğini Alalım, Kokainini Bırakalım!


Tarkan'la ilgili duyduğum en açıklayıcı gözlemlerden biri, sosyal sorumluluk projelerinden birini organize eden PR şirketinin bir çalışanından gelmişti: 'Adam o kadar güzel ki, göz göze geldiğimizde erkek olmama rağmen ben bile heyecanlanıyorum; bu kadar güzel bir adam nasıl oluyor da bana bakıyor diye'. Gerçekten de Tarkan'ın, en katıksız heteroseksüel hemcinslerini bile baştan çıkarabilecek bir güzelliğe sahip olduğu inkar edilemez.

Tarkan'ın şarkılarını dinlemek benim için gerçek bir işkence olsa da bu durum, mesleki disiplininin çok güçlü olduğunu düşünüp onu takdir etmeme engel değil: Bir an olsun kontrolünü kaybetmeden her kesime eşit mesafede durabilmek ve Star erişilmezliğini zedeleyecek bir hataya sebep vermemek için kendini o kadar kasıyor ki, dillere destan şeytan tüyünün bile her akşam yeniden ezberlenen bir rol olduğunu düşünüyorum kimi zaman.

Özgür Olmayı İstemek?

Tarkan'ın neden yılın büyük zamanını Amerika'da geçirdiğini, 'Özgürlükler Ülkesi' Amerika'da nasıl bir özgürlük aradığını zaten artık herkes biliyor, o bomba haber patlayalı yıllar oldu. Ve belli ki Türkiye'de olduğu zamanlarda da alıştığı özgür yaşamı sürdürebilmek için çiftlik hayatını seçmiş.

Gidip o çiftliği basmak ve adamı kokain yüzünden gözaltına almak? Hadiiii...

Bu ülkede insanlar pop starların, ergenlik çağındaki hayranlarının hayallerinde olduğu gibi günahsız bir hayat yaşadıklarına mı inanıyor gerçekten? Pop starlıkta kokain kullanımı, bir nevi mesleki deformasyon halbuki: kendinizi koruyabildiyseniz ne ala ama yakalandıysanız da bu dünyanın en şaşılacak şeyi değil.

Sözün kısası: Orijinallikten uzak olsa bile, kendince sosyal projelerin içinde yer almaya çalışan bir sanatçı Tarkan. Hayranlarına kokain kullandığını duyurmak, Hasankeyf'e sahip çıktığını duyurmaktan daha iyi bir mesaj mı oldu sahiden de?


4 yorum:

  1. Kokain -ki sözlükteki kullanıcılar / torbacılar bile hemen jargonları ile kendini belli etmiş; taşa düşmek - özel üniversitelerin kantinlerine kadar düştü. Artık yalnızca "ünlülerin" şifası değil.

    Tüm bunlar ortadayken Narkotik Şube'nin neden Tarkan'ı seçtiğini ve tüm haber kanallarının Tarkan'ı açık seçik anarken, neden Kubilay Keskin'i K.K Bekir Saçar'ı B.S olarak anmaya devam ettiğini merak ediyorum. Biri Milliyet'in, diğeri Hürriyet'in magazin baş yazarı diye mi?

    Hep çifte standart.

    YanıtlaSil
  2. 1.İSTER KOKAİN KULLANIR-İSTERSE HAP ATAR !!! BU bir tek TARKANI.VARSA SEVGİLİSİNİ.VE AİLESİNİ İLGİLENDİRİR !!

    YOKK TÜRKİYE'YE MAAL OLMUŞ Bİ SANATÇIDIRR EFENDİM İŞTE,HİÇ YAKIŞTIRAMADIM,ÇOCUKLARIMIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR FALAN DEMEYİN VE GEÇİN BUNLARII !!!

    "ÇOCUKLARINIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUCAK
    T.V. - İNTERNET ALEMİNDE - VE DIŞARIDA O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ BUNLARI HEPİMİZ BİLİYORUZ"

    2.OLARAK SUÇU TAMAMEN İSPATLANANA KADAR TARKANI KARALAMAYA ÇALIŞMAYIN !!

    TARKAN 90'LI YILLARDAN BU YANA RAHMETLİ BARIŞ MANÇODAN SONRA DÜNYADA MÜZİK ALANINDA TANINAN ÖNEMLİ BİR İSİMDİR - MARKADIR !! VE TARKANI ÇEKEMEYEN ONA TAŞ ATMAK İÇİN SIRADA BEKLEYEN SANATÇIYIM DİYE GEZİNEN O KADAR ÇOK İNSAN VARKİ BUNLARIN HEPSİNİ 3 AŞAĞI 5 YUKARI BİLİYORUZ.ONA DESTEK OLMAK YERİNE KARALAMAK ONLARIN ELİNE KOZ VERMEKTEN BAŞKA Bİ ŞEY DEĞİLDİR !!!

    3.OLARAK OLDUKİ KOKAİN KULLANDI VS.SONUÇTA O DA BİZİM GİBİ.ET KEMİKTEN YARATILMIŞ İNSAN !! TEK FARKI TÜRKİYENİN MÜZİK KONUSUNDAKİ ÖNEMLİ VİTRİNLERİNDEN BİRİ !! HEPİMİZİN GİBİ ONUNDA HATALARI-YANLIŞLARI OLABİLİR.BİZ KENDİMDE DAHİL ÇOK MU TEMİZ İZ ??? EROİN - KOKAİN KULLANMAMIŞ OLABİLİRİZZ AMA ÇOK MU TEMİZİZ ???

    HERKES KENDİNDEN SORUMLU BU HAYATTA.EĞER KULLANDIYSA CEZASI NEYSE ÇEKER.ASLANLAR GİBİ TEKRAR İŞİNİN BAŞINA DÖNER !! O TARKANDIR ÇÜNKÜ.EN KÖTÜ GÜNÜMÜZDE ONUN ŞARKILARINI DİNLERİZ.EN MUTLU GÜNÜMÜZDE "DÜĞÜNÜMÜZDE VS" "BARLARDA GECE KULÜPLERİNDE"ONUN ŞARKILARI İLE EĞLENİRİZ" O BİZE NASIL ŞARKILARI İLE DESTEK OLDUYSA BU KÖTÜ GÜNÜNDE DE BİZ ONA DESTEK OLURUZ !!!

    YanıtlaSil
  3. Paşa paşa yatsın şimdi

    YanıtlaSil
  4. Yukariya yorum birakmis olan Bilge Hanim gercekten saf insan, ozgur ruh- torbacilarin sozluklerde jargon patlattigini zannediyor. Bilge Hanim, o okuduklariniz hayati Tarantino filmleri tadinda (kitschliginde)yasamak isteyip, imkansizliklar neticesinde sozluk marjinalligine kasik sallamak zorunda kalanlardir. Yemeyin, yedirmeyin.

    Sabuha.

    YanıtlaSil