5 Ocak 2010 Salı

Acil Toplantı: Yiğit Karaahmet Hapiste!

Piyasadaki vasat insanları çekinmeden eleştiren Akşam Gazetesi yazarı Yiğit Karaahmet uyuşturucu satışına aracılık etmek suçundan tutuklandı. Bu ifşa, Karaahmet'in cüretkar yazıları için ödediği bir bedel mi?


Eşcinselleri yemek yaptıkları, zararsız dedikodular taşıyıp iştahlı iştahlı anlattıkları, kadınsı hareketleriyle bizi güldürdükleri ya da şarkıyla dansla eğlendirdikleri ölçüde..kısacası domestic oldukları ve cinsel hayatları yokmuş gibi davrandıkları sürece çekebiliyoruz. Kafamızdaki katlanılabilir eşcinsel kümesine sadece bu şartları yerine getirenler dahil olabiliyor.

Günün birinde, "patron baskısı vs iktidar baskısı" altında denge tutturmaya çalışan Türk medyasının, kendince modern milliyetçi-muhafazakar bir limanda yaşamaya devam eden sessiz temsilcisi Akşam'da, en katlanılamaz eşcinsel formundan bir adam beliriyor: Yiğit Karaahmet!

Yiğit eşcinsel... Yiğit sivri dilli, Yiğit patavatsız, Yiğit yaptığı her şeyi köşesinde (bazen biraz şifreli olsa da) yazabilecek delilikte.

Yiğit eşcinsel olduğunu saklamıyor-kimsenin de saklamasına dayanamıyor. Kendine bunu dert edip blogunda gizli eşcinselleri ifşa ediyor, ya da yazılarındaki göndermelerle gizli eşcinselleri işaret ediyor.

Yiğit dedikodu yapar ya da bildiği sırları ortaya döker gibi görünüyor ama aslında o, başka bir şey yapmaya çalışıyor:

Her gün tv'ye çıkıp program yapabiliyorken, albümleri milyonlar satıyorken ayağa kalkıp 'ben eşcinselim' diyemeyen,
sahte kız arkadaşlarla pozlar verip cebi doldurmaya bakan hemcinsleri yüzünden bu ülke eşcinsellerinin tanınmak ve oldukları gibi kabul edilmek adına ne büyük fırsatlar kaçırdığını biliyor.

Ve o da medyanın günbegün kontrol altına alındığı bir ortamda, Diyarbakır'da beraber olduğu adamları, Rize'nin yakışıklı delikanlılarını anlattığı köşe yazıları yazıyor. Bütün medyanın şikayetçi olup eylem adına ortaya hiçbir şey koyamadığı bir ortamda, inadına inadına, damarına basıyor çoğunluğun.

Hadi gazeten bunu yayınlamana ses çıkarmadı diyelim Yiğit, diğerleri de sessiz kalır mı sandın?

Kahraman mı Yoksa Unutulmuş Bir Deli mi Olacak?

Yiğit Karaahmet'in tutuklanması kesinlikle şaşırtıcı değil; bundan sonra başına gelecek hiçbir kötü şey de şaşırtıcı olmayacak. Asıl merak edilmesi gereken; Yiğit bugüne değin olduğu kadar yaramaz ve gürültücü bir deli olup dikkatlerini üzerine toplayabilecek ve ülkenin en cesur eşcinseli olabilecek mi?
Ya da zengin olma hayalleri suya düşmüş ve unutulmuş bir adam olarak unutulup gidecek mi?

(En seksi 10 gardiyan türünden
gözlem yazılarıyla köşesine dönmesi ondan beklediğimiz şey elbette:)

16 yorum:

  1. Yiğit olayıyla ilgili içimi acıtan bi şey var.

    Belki yanlış bakıyoruz; belki bu herhangi bir uyuşturucu operasyonunun parçası... Ama yine de onun yakalanışını bir takım insanların ondan öç alması olarak görmekten kendimi alamıyorum.

    Evet, belki üslubu fazla sertti, belki bazı eleştirilerinde çok acımasızdı ama öç alma fikri yine de insanın canını sıkıyor.

    Ve nihayetinde Yiğit, böyle bir ülkede, eşcinsel olmaktan öte, sivri bir insan olmanın bedelini mi ödüyor sorusunu düşünmeden edemiyorum.

    Yazılarını sürekli takip eden biri olarak onun hayatının kesintiye uğramış olması beni ürkütüyor.
    Tüm hayalleri sekteye uğradı. Çıkacak olan kitabı, ünlü ve zengin olma hayalleri... Bu beklentilerde aslında içinde bulunduğumuz topluma ve çağa dair önemli ip uçları var.

    Melis Alphan Twitter'da "800 lira veren gazete utansın" yazmış. Kesinlikle doğru. Kimse hiçbir hareketi boşu boşuna yapmaz.

    Yiğit, ezilen bir gay olmaktansa ezen bir gay olurum; fakir bir gasteci olmaktansa zengin bir uyuşturucu satıcısı olmayı tercih ederim, die düşünmüş olabilir.

    Peki ya şimdi? Yiğit yenilmiş biri mi olacak. Arkasında Deniz Seki'yi destekleyen türde bir kitle yok die yok olup gidecek mi?

    Nihayetinde Yiğit neyin kurbanı? Salt kendi arzularının mı yoksa daha ziyade içinde bulunduğu toplumun mu?

    Yalçın Dümer 90'lı yıllarda popüler bir sunucu-oyuncuydu. Bir uyuşturucu operasyonunda yakalandıktan sonra piyasadan iyice çekildi.
    Türkiye'de uyuşturucu operasyonları kariyer bitiriyor.

    Halbuki Kate Moss uyuşturucu kullanırken görüntülendikten sonra kariyerinde büyük bir yükseliş yaşadı. Batı'da pek çok film yıldızı için rehabilitasyona gitmek vaka-i adiye.

    Her türlü pisliğe bulaşmış Jean Jenet Sartre'ın cumhurbaşkanına yazdığı bir mektupla hapisten kurtulmuş ve iyi bir yazar olarak yükselmişti.

    Yiğit hapisten çıktıktan sonra nasıl olacak? Medyada yeniden bir iş bulabilecek mi?
    Ya da bulmayı isteyecek mi? bu ülkedeki insanları değiştirmeye onları daha şeffaf olmaya zorlayan üslubu yumuşayacak mı?

    Ben, Yiğit'in hapisten sivrilerek güçlenerek çıkmasını istiyorum. Herkese inat, sırf dalga geçmek için elinde bir Kuran'la çıkmasını ve hapis hayatının çok eğlenceli geçtiğini, artık imana geldiğini ve bundan sonra imamlarla takılmayı istediğini söylemesini istiyorum.

    Bir cesur insanın daha heveslerini kırmış, hayatını karartmış olmayalım.

    YanıtlaSil
  2. Çok çok ama çok üzgünüm :( Damarına bastığı insanların onu tufaya getirdiğini düşünüyorum... Kaldı ki 105 gr kokaini kendi içmeyecekti herhalde değil mi? Kimlere gideceği neden araştırılmıyor da Yiğit çarmıha geriliyor anlamıyorum...Uyuşturucu kullanımına karşı bu ülkedeki cadı avının bitmesini dilerim...Uyuşturucu kullanan kişi çevresine zarar vermedikten sonra istediği kafaya göre yaşama ve mutlu olma hakkına sahip değil mi? Nerede bireysel özgürlük? Yiğit umarım bi an önce çıkarsın ve o sözde arkadaşlarını (daha ne yazılarında ne de twitterda senin hakkında tek kelime etmemiş olan şişmanı ve diğerlerini) bırakırsın...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yigit'in cinsel tercihi bizleri ilgilendirmez.Onu biz gazeteci olarak seviyoruz.Yanlis birsey yaptigina inanmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. bence Oray Eğin ve diğer gazetecilerin tepki vermemesi bilinçli bir davranış.
    Kriz yönetimi yapıyorlar. çünkü eğer Twitter üzerinden konuşmaya başlarlarsa olayın dallanıp budaklanacağının farkındalar ve bu da genel olarak Yiğit'e daha çok zarar verecek.

    Olay ilk duyulduğunda Melis Alphan "bu haberin gazetelerde çıkmasını minimuma indirmeliyiz" tarzında bi şey yazmıştı.
    Yerinde olan bu...

    YanıtlaSil
  7. nerdeyse yiğit seninle gurur duyuyoruz diyecek herkes, burda eşcinsel kimliği kimse tartışmıyor konuyu oraya çekmeye gerek yok, sonuçta çok kişiyi uçuracak miktarda koko alınmış ya da alınıyormuş ortada bir suç var tartışılmaz neyse ortaya çıkar yiğit de söylesin kardeşim neden aldığını kime aldığını herkes suçunun cezasını çeksin, salomanjede hava atmak gibi olmaz bu işler metris de volta atmak nasılmış herkes anlasın çıkarsın o gözündeki tos pembe gözlüğü, şuna da belirteyim eğer yiğitin çevresi bu işin bi şekilde kendisine dokuncağını bilmese ve yiğitin suçsuz olduğuna inansa ortalık birbirine girerdi, herkes yiğiti önce ben savuncam yarışında ön safları kollardı kimse kendini kandırmasın...

    YanıtlaSil
  8. evet yiğit karaahmet acımasızdır, kimsenin gözünün yaşına bakmadan alay eder vesaire... ama şu da var ki, yiğit kendisiyle de kimsenin cesaret edemeyeceği kadar sert bi şekilde alay eden bi insan. bazen zehir saçtığını, yaptıklarının çok fazla kaçtığını kabul ediyorum.. ama şunu da hissediyordum hep yazdıklarında, ancak çok incinmiş,kırılmış,canı çok yanan bir kalp bu kadar acımasız olabilir. yiğit bana hep çok kazık yemiş,aldatılmış,hayalleri kırılmış,incitilmiş, umutsuzluğa düşmüş ve çok üzülmüş bir insan izlenimi verdi. insanlardan çok beklenmedik darbeler yemiş, sonunda canının acısını başkalarının da canını yakarak hafifletmeye çalışan biri olduğunu düşünürüm onun hep. bu son olayda da bu tezimin haklı çıktığını görüyorum. 105 gram kokainden söz ediliyor yahu. 8000 küsur lira ediyormuş, yiğitin gazeteden 800 lira maaş aldığı söylendi, hangi parayla nasıl ve neden alsın onca uyuşturucuyu yiğit. bana göre tutunmaya çalıştığı insanlar tarafından kullanıldı, bu tür pis işlerini ona yaptırdılar ve sonunda olan oldu. bütün kalbimle diliyorum ki o cezaevinde kötü günler geçirmesin. kendisiyle hesaplaşsın ve gerçekten büyük bir şans haline dönüşsün o cezaevi onun için. diliyorum ki asla yalnız kalmasın hayatta.

    YanıtlaSil
  9. alenen 105 gram edin; bu devlet muz cumhuriyeti değil; dünyanın neresine gidersen git bu işler böyle yürür; kıçını başını sallayarak, bütün gaylere güvenerek vurdum duymaz bir şekilde yaşayıp, ona buna sallarsan başına gelecekte aynen budur arkadaş üzgünüm ama üzülmedim!

    YanıtlaSil
  10. umarim bir an once serbest birakilir. sivri dilli ve eglenceli bir yazar. her yazdigini begenmedim, komik buldugunu sandigi bazi elestirileri, hakaret boyutunda ve agir buldugum da olmustur.
    ama bir insani

    "kıçını başını sallayarak, bütün gaylere güvenerek vurdum duymaz bir şekilde yaşayıp, ona buna sallarsan başına gelecekte aynen budur arkadaş üzgünüm ama üzülmedim!"

    diye elestiriren zihniyette sorun var ki; 70 milyonun eminim 55 milyonundan fazlasi boyle bir kafa yapisina sahip.

    Yani o Yigit'in elestirdigi, Deniz Seki'yi destekleyen kitle, Yigit'in arkasinda (maalesef) olmayacak.

    Yaptigi sey sucsa elbette ki cezasini cekmeli, fakat umarim kisisel tercihleri ve yazilarindaki sivri dilliligini ona odetmeye kalkmazlar bir yandan.

    YanıtlaSil
  11. ya kim takıyor yiğit'in sivri dilini de ona ödetmeye çalışacakmış.
    uyuşturucu çocuk oyuncağı değildir.
    satmak doğru değildir.
    her boku düşünüyormuş da bunu düşünememiş mi?

    YanıtlaSil
  12. Umarım suçsuzdur, bir an önce özgürlüğüne kavuşur.

    YanıtlaSil
  13. Eksi sözlük'te gördüm bu arkadaşın başlığını, mevzu oradan buraya geldi. Yani adamı peygamber ilan etmediğiniz kalmış ya, resmen anti-semitizm var ayağına yatıp milletin anasını ağlatan israil misali bu herifin eşcinsel olduğundan ötürü hapse atıldığına getirmişsiniz mevzuyu. Adam 105 gram eroinle yakalanmış, hiç zannetmiyorum piyasa değeri 8000 tl olsun. Çok çok daha fazlasıdır. Yani deniz seki'ye pipet ve kredi kartı yollayacağının şakasını yapıyordu, etme bulma dünyası işte. Herifcioğlu iyi sarkastizm yapıyor diye serbest bırakılsın isteyen dallamalar var, ne yani hitler de iyi resim yapıyor olsaydı masum mu ilan edilecekti. Nasıl bir zihniyetsiniz arkadaş siz ya.

    YanıtlaSil
  14. ii de 105 gr kokainle yakalanmadı ki... 105 gr. la yakalanan adam bunu Yiğit Karaahmet'e teslim edecektim demiş.
    aynı şey değil. iftira da olaiblir...

    YanıtlaSil
  15. bir eşcinsel olarak eşcinsel kimliğin kalkan olarak kullanılmasına da karşıyım bu tavrı bir kadının vücudunu kalkan olarak kullanması veya bir milyarderin parasını kalkan olarak kullanmasından farksız buluyorum, anlaşılan aslen bu arkadaşımın ne yazarlığı ne de cinsel kimliği konusunda sindirememişlikleri olduğu kanısındayım, rüküş bir eşcinsel olarak savunma mekanizmalarından arınmasını temenni ediyorum

    YanıtlaSil
  16. vasat yigit.zavalli yigit.oksuz yigit.kimsesiz yigit.kola siselerine dikkat etmissindir umarim:)sevgiler...

    YanıtlaSil