31 Ağustos 2010 Salı

Masum Yüzler Çağı - Neden?

Doğal seçilim yasası gereği etrafımızda çok sık göremediğimiz tipleri çekici buluyorsak, 'izleyiciler neden artık iddialı, şuh güzeller yerine masum ifadeli, 20'lerin başına demir atmış gibi görünen, ufak tefek oyuncuları tercih ediyor' diye soran birine ne cevap verirsiniz? Liseli kızların bile Caddeli teyzelerinin minik birer kopyası gibi görünme çabaları yeterli cevap olabilir mi?

Bebek yüzlü güzellere rağbetin boyutunu anlamak için bir ölçü olarak, oynadıkları karakterlerin umulan fiziksel görüntülerine aldırış edilmeksizin rol bulmalarını göz önünde bulundurabiliriz... 1.50 boyundaki çocuksu Özgü Namal'a, adı bile heybetli Hanım Ağa'yı oynatmak? (Bana kalırsa Namal'ın şişmanlamış vücudu ve yaşlanma belirtileri göstermeye başlamış yüzü de yeterince ikna edici olamıyor.)


Beren Saat'in yoğun makyajı Aşk-ı Memnu'yu kurtardı. Aksi halde o minik kızın bir yalı dolusu adamı parmağında oynattığına inanmak daha da güç olurdu herhalde.



Yapımcıların kendisiyle ilgili anlamsız ümidi ve inadı sürse de, neyse ki izleyici Vildan Atasever'in antipatikliği konusunda hemfikir. Böylece kendisine prime-time'da çok fazla maruz kalmıyoruz.

En az televizyonla ilgili herhangi bir konu kadar sıkıcı olan bu konuyla ilgili aklıma takılan nokta şu: Google'a sorarsanız çocuk yüzlü güzellerden Vildan Atasever'in giyinik pozuna rastlamak zor. Diğer 'masum yüz' Beren Saat de şimdiye kadarki cüretkar performansına ek olarak yeni sezonda en makyajsız haliyle tecavüz timlerine yem olacak. Masum yüzlere sahip cüretkar kadınların bu kadar rağbet görmesi bize toplumsal psikolojiyle ilgili ne anlatıyor dersiniz?